onsdag 10 juni 2015

African flowers!

Kan man få nog av dem? Nä! 

Det blev ju en massa garn över (nåja, en massa och massa var en liten överdrift kanske...) efter min läxläsningsfilt och vad kan passa bättre än att fiffla ihop några "African flowers". Jag tror att de kommer att få bli en liten väska - om garnet räcker vill säga (och min motivation). Jag är faktiskt expert på att använda upp alla mina restgarner. Problemet är bara att restgarnerna tar slut innan själva restgarnsprojektet, vilket resulterar i att jag måste köpa mer "restgarner" och... Japp! Ni fattar! Så fungerar jag. :-D

Nå, njut av lite bilder på mina "African Flowers" och så får vi se längre fram vad det blev av dem.


















fredag 5 juni 2015

Grejor!

På vinden har vi en jädrans massa skit en del ouppackade kartonger. Det är nu hög tid för oss att börja rensa däruppe med tanke på kommande renovering av vinden som, så småningom, ska bli en fullt funktionsduglig ovanvåning (är det tänkt). När vi ska ha råd med detta företag kan man bara sia om men en utrensning är väl kanske ändå på sin plats. 

Faktum är att det finns kartonger däruppe som jag inte tittat i sedan jag flyttade ner hit till Skåne för 15 år sedan... Då kan man ju lätt tro att det jag inte saknat på 15 år skulle jag ju i princip bara kunna hiva på tippen (och det skulle jag ju onekligen verkligen kunna göra) men titta vad jag i så fall hade missat.

En gång i tiden gick jag på folkhögskola och läste estetisk linje, vilket enkelt uttryckt innebar en himla massa skapande. Underbara tider! Bl.a. hade jag träslöjd och förfärdigade dessa snusdosor. För att inte tala om drejning. Kolla in denna förtjusande sneda och vinda lilla burk. Min allra första stolthet!


Det är nu 24 år sedan jag gick på Liljeholmens Folkhögskola. Tänka sig! I ungefär samma veva träffade jag min man. Hoppla! vad tiden går...

Snusdosa och snusdosa förresten... Väldigt mycket snus i den får jag säga. 



Duken har jag själv virkat en gång för ganska länge sedan, i början av min garnkarriär.




Sned och vind som sagt...






Och kolla här - en fin bricka med plats för den ensamma kaffekoppen. Nytt krafs köpt i Paris i våras. Jag menar, man måste ju fylla på med grejor när man gör sig av med annat. Nivån måste vara konstant!

Och jag nöjde mig inte bara med en utan man köpte ju tre för priset av två såklart, i turiststråken runt Sacre Coeur.