onsdag 21 januari 2015

Africanflowerfilt!

Det är ju synd att säga att blogginläggen duggar tätt nuförtiden - för det gör de ju inte. Snarare väldigt glest mellan varven skulle jag vilja säga  men skam den som ger sig. Då och då får jag till det. Som nu t ex. 

Jag måste ju bara få visa min senaste filt. Klar! ...så när som på ett antal garnändar att fästa... Annars har jag varit ganska duktig på det där med att fästa alla garnsnuttar. Jag har gjort det efterhand så det flesta är redan gjorda. 

Efter min första mormorsrutefilt fick jag blodad tand och ville göra en till. På Instagram följer jag en rad inspirationskällor och blev således nyfiken på att virka de s k "Africanflower"-blommorna. Otroligt vackra och variationsrika. De kan göras både sexkantiga och som i mitt fall, fyrkantiga. Färgerna har jag valt utefter ett vackert tyg jag köpte för ett par år sedan. Garnet är Drops Lima.

Här följer några bilder (bl a från Instagram) från resans gång. Från de första mormorsrutorna till den färdiga filten. 


Första raden färdig!
Längs ner i bild ses mina fötter i ett par hemmavirkade tofflor jag blev färdig med strax före jul. Varma och goa! Kanske jag kan få till ett mönster på dem att lägga ut på bloggen vad det lider.

När filten är ihopvikt gör den sig väldigt bra som kudde också. Jag ska försöka pilla ihop ett par som matchar filten.

6 kommentarer:

 1. Jamen... den är ju bara sååå läcker! !! Vilket otroligt jobb du har lagt ner. Jag tror bestämt att mojjans kreativa hantverksgener går igen :-) Jag är säker på att hon är stolt som en tupp över ditt vackra arbete uppe i sin himmel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag måste medge att jag är väldigt nöjd själv. Den skall pryda soffan i vår. Troligtvis blir det en matchande kudde eller två också - någon gång :-)

   Radera
 2. Så fin den är! Som en blomma i den afrikanska öknen, typ ; )
  Och du knäpper så fina kort. Betagande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack tack! Filten var otroligt rolig att göra och det är vansinnigt roligt att ta bilder :-) Angående de små barnens konstnärlighet är det än så länge mest Sonja som visar en otrolig kreativitet och idérikedom. Hon kan göra vad som helst med allt och inget. Kanske kan hon och jag göra en "Noahs ark" tillsammans så småningom. Ni gör sagolika saker ihop. Skaffa en smart telefon och ett Instagramkonto. Ni skulle göra succé. :-)

   Radera
  2. Ah! Tack för tipset!
   Vi finns på mitt Pinterestkonto, kan inte det vara bra?
   Ja, gör nåt med Sonja, det vore väldigt roligt att se vad ni hittar på.

   Radera