söndag 29 juni 2014

Astrid Lindgrenfeber!

Det råder Astrid Lindgrenfeber här hemma. Hos henne har vi varit. Hos Astrid. I Astrid Lindgrens värld alltså. Astrid Lindgrens Värld och regn... - vilken kombo. Och inte en angenäm sådan är jag rädd. Suck! Men vi har haft det ganska hyggligt ändå.

Vår avresa startade från Lund vid lunchtid häromdagen och efter fyrtio minuter frågar mellan O om vi är framme i Vimmerby. Då har vi kommit till Höör... Bra början där, vi hade bara ungefär fyra timmar kvar. Efter ytterligare en kvart blev alla hungriga och vi landade på ett hak i Tjörnarp. Custon hette det och lägg detta på minnet go vänner, för där vill ni inte äta, det garanterar jag. Uäck! Vidrig toast och äcklig korv inmundigades i åska, hagel och ösregn. Måttligt mätta och måttligt belåtna ("hungern är den bästa kryddan" är en sanning med modifikation) och lätt illamående fortsatte färden mot Vimmerby.

Efter ytterligare en stund satte alla barnen på sina Mp3-spelare med lurar. Med lurar på öronen är det väldigt lätt att få känslan av att man är ensam i sitt eget lilla universum och gärna nynnar och sjunger med i låtarna man lyssnar på. Således fick vi (mannen och jag) avnjuta tre vitt skilda melodier och textrader med varierande skicklighet - samtidigt. Underbart (och jag menar det verkligen)!!! 

Efter fem timmar och oerhört tålmodiga barn (ja, faktiskt) var vi så äntligen framme vid "Britt och Stens Turistboende" och paradiset i Vimmerby. Här har vi bott förr :-)


Vi är lite traditionella i den här familjen. Den äkta maken bär in alla väskor och all packning medans frun (jag) springer runt och fotograferar... :-D

Här är delar av trädgården!

Härnere bor vi!

Här är köket!

Här är sovrummet!

 Här är barnen! Äntligen på Astrid Lindgrens Värld. Tre som tittar på Pippi Långstrump! Det var innan regnet kom...


I äppelklätterträdet hos Lotta på Bråkmakaregatan!


Hos Nils Karlsson Pyssling!
(Här krympte barnen helt oförklarligt.)

Lilla H tittar på Bröderna Lejonhjärta!

Karamellstrutar! Jag hade ju tänkt hinna ta kort på dessa innan de blev länsade men jag var uppenbarligen för långsam...

Men tar man en närbild syns det inte att struten är plundrad :-)


Helt sysslolös kan man ju inte heller vara på sin semestertripp. Ingen tid får förspillas. Ingen tid får gå till spillo. Ingen tid får förslösas. Alltså tog jag med mig en stickning av det enklare slaget. Det här skall bli en disktrasa till jul. Man får ju börja i tid.


Efter två dagar på Astrid Lindgrens Värld, delvis i regn och rusk och kyla (urk!), var det så dags att ta farväl av vårt fantastiska Turistboende (kan verkligen rekommenderas. I synnerhet om man har barn) och Astrid och dra hemåt.

Nu är vi hemma igen och resan söderut gav oss en helt annan och mer angenäm gastronomisk matupplevelse. Vi (Stora S) blev akut hungriga (hur planerar vi egentligen) i lagom höjd med Osby. Där finns ett rastställe med tillhörande mack och tillika mathak. En sådan där mack som nuförtiden har mer mat och godis än bilprylar. Tack och lov var där ohyggliga köer till korven så vi drog vidare in till själva Osby och snubblade över restaurang Strandpaviljongen Nois Thai. En fantastisk buffé med fantastisk thaimat och alla tre ungarna gluffsade i sig med god aptit. Mig veterligt har de aldrig ätit thaimat tidigare men det gick tydligen hem med besked. Bra, då vet vi det! Fler thaimatsrestaurangbesök alltså! 

End of story!

(Ps. Jag försökte stava "restaurant" som på gammalt vis men se, då gick stavningskontrollen in och protesterade. "Restaurang" skall det tydligen stavas nuförtiden. Ja, jag säger då det - börjar jag bli gammal?)3 kommentarer:

 1. Restaurant - du är en elegant tant? ;-) Eller helt enkelt bara mer internationell!
  Kul reseberättelse! Tack för att man fick följa med på färden! :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snarare hade jag uppenbarligen en mer internationell lärarinna som bankade in i oss att det stavades "restaurant" och inget annat... :-) Ack ja!

   Radera
 2. Gillade lite särskilt bilden med de hiskeligt stora trädgårdsmöblerna! :-)

  SvaraRadera