torsdag 24 september 2015

Det här med bilder på Instagram...

Jag blev lite full i skratt för samtidigt som jag skrev det här inlägget såg jag att Aftonbladet gjort ett inlägg/reportage på samma ämne. Håll tillgodo!

Som en del av er vet finns jag ju på Instagram under namnet @rikaulricha. När jag startade kontot förra sommaren upptäckte jag hur vansinnigt kul jag tycker att det är att fotografera och då företrädesvis sådant jag gjort själv, d.v.s. allt jag stickar och virkar (och det är ju inte så lite det). 

Ibland tar jag bilder ovanpå vårt soffbord, ibland på vårt svart-vit-rutiga hallgolv, ibland på golvet i vardagsrummet och då och då på altangolvet ute. Men det absolut bästa stället att ta bilder i det här huset är i barnens rum. Därinne är ljuset perfekt även den mest mulna dag (nåja, kanske inte riktigt men ändå...). Titt som tätt flyttar jag med mig det som skall fotograferas in dit och ofta är det där jag håller hus när jag fotograferar. Golvet därinne fungerar perfekt som grund (om man inte vill lägga ut något annat på golvet som bakgrund, det är ändå mest ljuset jag vill åt) till de flesta alster och själva rummet ser man ju inte så mycket av. Så här kan en Instagrambild se ut t.ex.

Men tar man ett par steg bakåt ser det ut så här...
Ja, där har ni min "fotostudio"...

3 kommentarer:

 1. Fascinerande! När jag ska fota något, som jag lägger på till exempel köksbordet, så märker jag snarare hur mycket *annat* än det jag ville föreviga som vill *komma med*! Får liksom "städa" och "städa" hur mycket som helst i kanterna av kamerans synfält för att det inte ska fastna på fotot.
  Men jag inser nu att det nog handlar om att lite mer begåvat välja rätt vinkel och att beskära bilden istället... :-)

  Kul att få se din "studio"! :-D

  SvaraRadera
 2. Haha! Jättekul att se hur din lugna bild förvandlades till en ö i kaoset : )
  Ja, du vet att här ser det ännu värre ut, och här är det jag som ställer till det...

  SvaraRadera