söndag 19 juni 2016

Destination Loppis!

I helgen har vi varit barnlösa, min man och jag. Vad gör man då, kan man undra? Man skulle ju kunna tänka sig att gå på bio, äta gott på restaurant, ta en öl på puben eller något annat liknande som man "ska" längta efter när barnen sover ett par nätter hos t.ex. farmor. Men högst på vår önskelista ligger att få åka på loppisar i lugn och ro, oavbrutet, outtröttligt, den ena efter den andra. Både kända och okända. Några vi varit på tidigare och några där vi brutit helt ny mark, både till belåtenhet och några till mindre sådan. Så i en och en halv dag har vi kuskat runt i den Skånska landsbygdens mylla och hamnat både här och där (och lunch åt vi faktiskt på Röstånga Gästgiveri. Gott och mysigt!). 

Och kolla här vad vi har loppat hem!

På första lilla stället hittade jag två söta skålar. Lagom stora att lägga upp en liten sallad i. På ställe nummer två hittade jag ett par pärlhalsband av oäkta vara. Vackra att titta på och för en tia stycket vågar man ju ha dem på sig. Tänker mig också att lilla H och stora S en dag kan ha varsitt på något kalas eller så och för all del kan halsbanden ligga i skålarna och bara vara fina att titta på också. I bakgrunden en oval ram i storlek "lite större". Nu ska jag bara hitta lämplig bild. Finfint!

Och kolla in stolarna!
I ett halvår nu har vi varit på jakt efter några nya gamla stolar till köket. I höstas hittade vi två stycken men vi behövde fem till och hoppades på att åtminstone hitta en eller kanske ett par fina gamla pinnstolar till under vår loppisrunda. Döm om vår lycka när vi kom in på loppisen i Landskrona och hittade två stycken såna här. Genast tog vi och ställde dem vid kassan och så strosade vi vidare. Då hittade vi två till. Vi högg vasin och ångade mot kassan. Då dök det upp ytterligare en stol från ingenstans. Inte mindre än fem fina stolar från Stolsfabriks-aktiebolaget Smålandsstenar. Alla för en hundring styck! Och de två vi hade hemma, som vi köpte i höstas, kommer från samma fabrik. Sju finfina stolar, lite olika men ändå lika. Same, same but different!


Jag är ju också väldigt förtjust i gamla ljusstakar i diverse metaller. En gång i tiden handlade jag friskt mässingsljusstakar på Indiska och fyllde mitt hem med. Sedan tröttnade jag och några av dem slängdes nog bort (hur dum får man bli?) och några packades ner. I höstas rensades det lite på vinden och de icke-slängda-men-nedpackade ljusstakarna fick komma fram i ljuset igen. Idag handlade jag några nya.


Ser ni den lilla, lilla förtjusande natta-ljusstaken. En liten en i miniatyr. Den kunde jag inte motstå.


Och så här blev köket med de hemloppade stolarna. För övrigt lite nyloppat, gammelloppat och annat fint krafs.


Den förtjusande bonaden köpte jag för några år sedan i Nusnäs i Dalarna. Duken och glasskålen köpte jag på Myrorna i vintras. Övrigt är andra gamla prylar jag samlat på genom åren, bl.a. de nyuppackade gamla mässingsljusstakarna från Indiska, en tämligen nyinköpt zinkljusstake och en kakburk köpt i någon tebod på 90-talet. Gammalt och nytt i en salig röra och det brukar bli så bra så!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar