torsdag 30 juni 2016

Sommartårta!

Jag är inte så mycket för tårtor och bakverk och annat kladd andra sötsaker. Inte den äkta maken heller faktiskt men våra barn däremot är ena riktiga sockerråttor. Undrar var den sockergenen kommer ifrån...? Hur som haver händer det ju då och då att jag tillfredsställer de små livens sockerbehov i form av någon tårta eller något annat bakverk. Häromdagen (läs Midsommarafton) överraskade jag med en citronkladdkaka.

Det bakas mycket chokladkladdkaka här hemma och det var dags att prova något annat. Toppengott tyckte de små liven och t.o.m den äkta hälften. Fräscht och smarrigt och en klick vispad grädde till hade varit som grädde på moset pricken över i:et (om det inte varit för att den troligtvis var för gammal och smakade konstigt...) Vi valde att garnera med lite jordgubbar och några nästanmogna röda vinbär. Man tager vad man haver, helt enkelt!Recept!

1 citron
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta citronen och riv skalet fint. Pressa ur ca 2-3 msk citronsaft. Smält smöret och häll det i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna. Rör ihop till en slät smet och häll i en smord och bröad form, ca 23-24cm. Grädda i ca 20 min (längre eller kortare tid beroende på hur kladdig man vill ha den). Låt den svalna och garnera med bär, florsocker, fromage eller vad man nu kan komma på.

Mums!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar