fredag 29 juli 2016

Bakluckeloppis

Vi har varit på loppis!!! :-) 

"Nähäää, nu igen" tänker ni men ja och nej. Vi har varit på bakluckeloppis där vi själva stått för försäljningen. Väldigt opraktiskt egentligen, då barnen springer runt till alla de andra lopparna och handlar hem nya pillidutter och annat jox istället för det vi försöker sälja. Ack ja!

Hursomhelst har här har rensats och sorterats under hela semestern. Somligt har sparats, annat har lags i säljhögen och en del har slängts (och plockats upp ur soppåsen igen... suck!). Sedan har det lagts i små högar, i lådor och och i platspåsar och packats i större lådor för att slutligen packas i bilen. Och så iväg med hela ekipaget till loppisen, parkera och plocka upp allt igen. Barnen skriver prislappar och folk prutar. Vi vill mest bli av med sakerna och säger: ja ja ta det bara!

Så dricker vi kaffe och äter pannkakor där i bakluckan och tittar på folk, säljer en del saker och förvånas över folks snålhet när de prutar på en femma... Men det är väl som det ska vara. Vi vill ju ändå bli av med vårat grejs och folk vill fynda. Och det gick ju ganska bra också. Undantaget loppisavgiften på 120 kronor och lite småköp (som barnen stod för) fick vi ihop 900 kr. Inte så dumt när priserna ligger på 5, 10 eller 20 kr. Å andra sidan säger det kanske mer om hur mycket grejor vi haft som legat här hemma och skräpat, hehehe...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar