torsdag 18 augusti 2016

Små saker!

Söndagar är loppisdagar. Eller ibland i alla fall. Innan vi åkte på semester pratade vi om alla loppisar vi skulle besöka i Svärdsjö med omnejd när vi kom dit. Och hur blev det med den saken? Inte en enda loppis blev besökt :-( Inte uppe i Dalarna i alla fall. Men när vi var på väg söderut stannade vi faktisk till vid en lada utanför Huseby i Småland. Den har vi åkt förbi många gånger på vår väg till och från Växjö (där min familj bor) men aldrig gått in. Men den här gången slog vi till och tog oss en liten paus i bilåkandet. Där fanns massor av fint men tyvärr till fantasipriser. Jag förstår av skylten "Antikt" att döma att de vill få det till att bli lite mer exklusivt men att hitta samma prylar för en hundring mer än på en loppis känns ju lite surt. Så inget handlat blev det där men jag blev bra sugen på en helt fantastisk fotogenlampa i jugendstil. Jättestor taklampa med en ovanlig lite kantigare glaskupa och med hållare för stearinljus. 2500kr skulle de ha för den och det kan jag faktiskt tycka att den var värd men jag intalar mig själv att vi ändå inte hade plats i bilen med tanke på all packning (att vi verkligen inte hade råd rent ekonomiskt väljer jag att blunda för...).

Hursomhelst, magert blev det på loppisfronten och det var vi ju tvungna att avhjälpa på hemmaplan. Egentligen letar vi just nu efter en låg skänk men det hittade vi inte den här gången men väl lite småprylar som får trängas med alla andra småprylar här hemma.

Fatet och skålen i glas till höger är "gamla" loppisfynd. Vasen och ljusstaken hittade vi på vår senaste loppisrunda.

Kolla så fin liten vas! Jag har börjat förstå att jag nog är lite svag för brunt glas. Det är ju så snyggt! Och vem kan motstå brunt och rosa i kombination, jag bara undrar?!

Så snubblade jag över en fantastiskt fin liten vas från Rörstrand. Och vem kan motstå blått och rött i kombination, jag bara undrar?!

Den gode maken hittade också sina fynd minsann. Ljusstakarna från BoFajans hittade jag för några veckor sedan och nu hittade mannen en lockurna från samma serie. Ibland har man tur!

Tjolahopp!2 kommentarer:

 1. Men oj, va mycket jag har missat på din blogg på senaste tiden. Roligt att läsa ikapp! Dina barn är väl de raraste som skapats! Väldigt roligt att få träffa er en litta stund! Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men åh, snälla du! Det var snällt sagt :) och det var väldigt kul att träffa er också. På tok för kort stund bara men det kan kanske avhjälpas vid ett annat tillfälle :)
   Kram!

   Radera