måndag 5 maj 2014

Loppis är bäst!

Häromdagen skulle jag lämna sonen på kalas i byns idrottshall. Som av en händelse var det loppis i krokarna. Och som av en händelse stötte jag på en kompis som av en händelse också lämnade sin son på samma kalas. "Ska vi gå på loppisen?" "Självklart!" Sagt och gjort (såklart! Hur kan man missa ett dylikt tillfälle??)

Vi strosade runt i godan ro när min ögonvrå fastnade på ett par rasans snygga skor i ett stånd. När jag tittade närmare låg det inte bara ett utan säkert en sju åtta par rasans snygga "gå-bort-skor", med  (lite för) hög klack i bästa vintage-stil, på bordet. När jag tittar ännu närmare ser jag att de är i storlek 35... Men va f... 35!!! Vem har så små fötter? Jag sneglade lite på min väninna och insåg i samma sekund att jomenvisst serrru - väninnan har ju just så små fötter. Men särskilt intresserad verkar hon ju då inte vara, den goda väninnan. Så först fick jag övertala henne att ens titta på skorna. Sen fick jag försöka övertala henne hur fiiiina de var. Sen var jag tvungen att övertala henne att prova dem och sist försöka få henne att förstå hur nödvändigt det var att hon köpte minst ett par av dessa fantastiska skor. Så till slut hade jag tvingat hon köpt två par skor till det eminenta priset av 25 kr paret. Glad och nöjd över mitt köp hennes köp strosade vi vidare.

För min del var det väl ändå kört med fynden, tänkte jag. Men som av en händelse fångade min andra ögonvrå något som hängde på en galge. En jack-kavaj i linne och kan man tänka sig - där hängde en kjol i samma tyg också. Jag tittade lite hastigt på storleken, svalde och tänkte att det kan gå. Tio kronor "fattigare" tog jag min påse, gick hem till min skoshoppande väninna, drack kaffe, hämtade sonen från kalaset, åkte hem, provade den lilla linnedräkten och kan man tänka sig -  den satt som en smäck! Vilket kap!

Jag är ju verkligen inte den där modebloggaren som hänger mig åt "veckans outfit" och liknande. För det första har jag ingen bra fotograf som kan ta smashing bilder på mig och selfies är jag verkligen inget vidare på (och något modelejon är jag ju ändå inte). Därför blir det en halvtråkig bild där kläderna ligger lite trist på sängen. Men mest bara för att ni ska få en bild att titta på. Tyvärr ser det hela lite tantigt och tråkigt ut på bild men in real life blev det riktigt snyggt. För tio kronor får man ju inte vara kräsen.
Men kolla här! Äldsta dotera min lyckades fånga mig på bild ändå. Inte så tokigt va?


Och kolla också vad jag råkade hitta i garderoben. Jag kan lova att de inte använts de senaste femton åren eller så men min väninna mumlade något om Coctail-party i sina loppisskor så... Coctail-party nästa, alltså! (Hur beter man sig på ett sån't? Någon som vet?...)

Gabor! Är det ett fint märke? Vad jag minns kostade de runt 700 riksdaler när jag köpte dem och det är säkert 16-17 år sedan. Hög tid att börja använda dem igen.
7 kommentarer:

 1. Cocktailkap!
  Väldigt fina skor, gillar skärningen på ovansidan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst var det fina! Måste bara öva upp high-heel-walkingen innan jag vågar använda dem igen ;-)

   Radera
 2. Men så fina fynd! Och min syster har ju 35 i skor och hade säkert hemskt gärna shoppat loss på "ditt" loppis också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah! Synd hon inte var här. Nästan helt oanvända (eller väldigt väl omhändertagna) skor. Och jag fick ju mig en liten "dräkt". :-)

   Radera
 3. Vad glad jag blev av att läsa det här inlägget! Fin blev du också! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Visst blir man glad när man fyndar :-) Och tack för din kommentar till "Svärmorssjalen". Jag har lyckats slarva bort hela inlägget med kommentarer och allt vilket du kanske märkt. Men jag hann läsa vad du skrev innan det försvann - spårlöst! :-/

   Radera
 4. S..tsnyggt! Och priset kan man inte klaga på

  SvaraRadera