tisdag 29 april 2014

När jag ska laga mat...

Jag är ganska dålig på det här med mat. Det är inte så att jag inte kan laga mat. Det är mer att jag är lat. Väldigt lat och ofta tycker jag att det är fruktansvärt tråååkigt att laga mat. Tur jag är gift med en man som är mindre lat (i alla fall vad gäller mat). Nä, han tycker inte heller alltid att det är så lattjo att laga fantasifull mat varje dag men som sagt, han är inte lika lat som jag.

Men ibland, ibland händer det. Det händer ibland att jag lagar mat. Ofta när den äkta hälften är borta och jag faktiskt tvingas att åtminstone sno ihop något ätbart för barnens skull. Hade jag varit ensam hade jag struntat i det. Sån är jag! Men som sagt, ibland händer det att jag lagar mat och då kan den till och med bli ganska god. Häromdagen lagade jag en morotssoppa med cocosmjölk. Till det stekte jag knaperstekta bacon och vitlöksbröd... äh, okej då - den äkta mannen gjorde vitlöksbrödet men i alla fall.

Men det var häromdagen det. Ikväll var kocken borta igen och den lata skulle stå för kvällsmaten. Då ser det ut så här - halvfabrikat för hela slanten (men jag vill att ni observerar blomkålen som skymtar i skålen. Så det så!).

Och som kontrast till alla perfekta matlagningsbilder med avancerade recept - här kommer dagens matbild a la Ulricha:


Här har ni beviset. Blomkålen som ligger i den inringade skålen. Helt fördärvad är jag inte... :-)
4 kommentarer:

 1. Fnissigt. Vi är ju ganska lika vi?! Surprise!
  Skillnaden ligger väl i att jag aldrig använder hel-eller halvfabrikat ; )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, du är duktig du. Det är inte jag... :-) Men jag kan ju bättra mig ;-)

   Radera
 2. Trevligt med ljus på bordet iaf :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, sånt brukar jag i alla fall vara bra på :-)

   Radera