tisdag 1 april 2014

Hej vår!

Första april! 1:a april! April den första! APRIL! Ja men förstå att våren är här på riktigt. Äntligen! Även om det fortfarande kan blåsa snålvindar och drivisen lurar runt hörnet (ja, det händer faktiskt i Skåne också) så finns det liksom ingen återvändo. Träden blir gröna, (gräset behöver klippas... urk!), blommorna blommar och doftar (föreställ er doften av syren, smultronschersmin och spirea), fåglarna kvittrar och kvällarna blir så där långa och härligt ljusa.

...och det är ungefär nu som den stora vårstressen lurar runt hörnet... Det är ungefär nu som alla föräldramöten börjar droppa in. Det är ungefär nu som alla utvecklingssamtal skall bokas. Det är ungefär nu som dagis fixardag skrivs in i almanackan. Det är ungefär nu som skolans och dagis vår- och sommarfester börjar planeras. Osv, osv... Fantastiskt skönt att åtminstone alla födelsedagskalas är avklarade. Våra barns kalas alltså. Sen blir de ju bjudna själva :-)

Lugnar ner sig gör det först framåt midsommar - "och då vänder det", som min kära mamma alltid sa och syftade på att dagarna sakta men säkert blir kortare igen...:-/

Påskliljor i det fria!

En liten pion som överlevt sorkarnas framfart. Man får vara tacksam...

En lite mer tillrättalagd plantering!

En sandlåda (tom?)!

Ah! Här är alla sandleksaker... jag oroade mig i onödan.

Och slutligen - rabarber! Den lilla gröna svulsten ger hopp om rabarbersaftkok framåt sommaren. Barnens favorit tillsammans med flädersaft.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar